Ghidul mirelui 2023 | Ținuta perfectă pentru ceremonie

Dacă ești în căutarea unui 𝐜𝐨𝐬𝐭𝐮𝐦 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐫𝐞, un 𝐬𝐦𝐨𝐤𝐢𝐧𝐠 pentru o 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐢𝐞 sau pentru un alt eveniment special, cunoscând aceste reguli de stil îți vei asigura cea mai bună imagine vestimentară!

Pentru un eveniment de seară𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆 rămâne o opțiune atemporală și sigură, un apogeu al eleganței vestimentare pentru ceremonii. 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆  este un cod vestimentar destinat evenimentelor care au loc seara, după orele 18:00. Cu alte cuvinte, este un costum potrivit pentru ceremonii, respectiv petreceri de aniversare sau nunți grandioase. 

Ținuta 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆  - constă într-un costum, de obicei din lână de culoare neagră, cunoscut și sub denumirile de 𝑆𝑚𝑜𝑘𝑖𝑛𝑔 sau 𝑇𝑢𝑥𝑒𝑑𝑜. Dacă vrei să rămâi într-o zonă clasică și elegantă, dar să aduci un element de noutate în ținuta ta, alege pentru sacoul costumului de nuntă o nuanță profundă precum: bleumarin, ivory, verde sau burgundy, în timp ce pantalonii ținutei 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆 rămân mereu negri. 

Sacoul specific acestui tip de costum are reverele satinate, ascuțite sau de tip șal și închidere la un singur nasture, existând însă și varianta la două rânduri de nasturi. 

Pantalonii – este recomandat că aceștia să fie confecționați din același material ca sacoul și să fie mereu negri. Niciodată la  𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆 nu se poartă curea, astfel talia pantalonilor este simplă sau există opțiunea unor catarame reglabile, poziționate în lateral. Ca un ultim detaliu, unii pantaloni de smoking pot avea vipușcă. 

Cămașa – este necesar să se opteze pentru o cămașă albă în cazul evenimentelor 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆. Nu orice cămașă este însă potrivită, recomandarea specialiștilor 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐠𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢 fiind aceea de a purta un model cu plastron. Se poate opta și pentru camașa cu fentă ascunsă sau un model de cămașă cu nasturi negri, aflați la vedere. Manșetele cămășii sunt un alt detaliu important, acestea fiind neapărat duble, pentru butoni. 

Accesoriile – la  𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆 este esențial să se poarte papion din mătase neagră, încununând ținuta cu eleganță. În completarea acestuia, specialiștii 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐠𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢 recomandă ca în buzunarul de la piept al sacoului să fie purtată o batista albă, simplă, din același bumbac cu cel al cămășii. Butonii pentru manșetele cămășii, accesoriile care întregesc ținută unui mire, pot fi argintii sau aurii, la fel ca nuanța verighetelor. 

Pantofii pentru ținuta  𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆 trebuie să fie negri, din piele lucioasă sau cu finisaj mat, model Oxford, purtați împreună cu șosete negre din mătase sau bumbac fin, lungi până aproape de genunchi. 

 

 

Pentru evenimentele importante ce au loc în timpul zilei, nuntă sau cununie în aer liber, ori într-o locație mai puțin formală, recomandarea specialiștilor 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐠𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢 este ca în primul rând să alegi ținuta în funcție de culoarea care ți se potrivește, de anotimp și locația evenimentului.

Dacă urmează să ai o cununie, variantele din care poți alege sunt multiple, iar ținuta nu mai este atât de rigidă ca în cazul altor evenimente. În funcție de personalitate, dacă vrei o variantă mai clasică poți opta pentru un costum, sacou și pantaloni din aceeași culoare, sau poți purta o ținută din două nuanțe diferite, fiind o alegere mai îndrăzneață. 

Costumul - în funcție de anotimp, alegerile pot varia. Dacă evenimentul are loc vara, îți recomandăm să alegi culori calde, pastelate, care reflectă lumina soarelui și îți asigură un confort termic sporit. Alegeri sigure sunt verdele, albastrul deschis, diverse nuanțe de bej sau burgundy. Dacă în schimb, evenimentul are loc într -o perioada mai rece, alege nuanțe mai terne, potrivite cu cromatica locației precum albastru sau verde închis, diverse nuanțe de maro sau vișiniu. 

Mirii care vor o ținută mai plină de personalitate, pot alege oricând varianta unui sacou și pantaloni de culori diferite. În cazul acesta, sacoul poate avea diverse imprimeuri, texturi sau dungi, iar pantalonii este de preferat să rămână mereu uni, dintr-o singură culoare, fără texturi sau model. 

Vara - cea mai bună alegere pentru sunt nuanțele deschise precum alb, bej sau gri, în timp ce toamna - poți alege nuanțe de bleumarin sau maro. 

Cămașa - Pentru aceste evenimente, cămășile albe rămân cea mai elegantă și stilată alegere. Pe lângă acestea, poți opta și pentru nuanțe de bleu sau roz, în funcție de restul restul elementelor, important fiind că în final să nu ai mai mult de trei culori în ținută. Butonii nu mai sunt necesari, așa că poți opta oricând pentru o cămașă cu manșete clasice, cu închidere pentru nasturi. 

Accesoriile - Cel mai important element este batista din buzunarul de la pieptul sacoului, fiind și elementul de fantezie din ținută. Îți recomandăm să alegi o culoare în contrast, care să aducă în cromatica ei ceva din tematica evenimentului. 

Pe de altă parte, poți opta oricând pentru a purta o cravată, dar de reținut ca aceasta să fie într -o singură nuanță dacă batista este deja cu model sau textura. Regula se aplică și invers, iar dacă porți o cravată cu model, alege o batista simplă, albă din bumbac sau mătase.

Pantofii - Pentru ținutele de peste zi poți alege modele creative și cu personalitate. Culoarea pantofilor trebuie aleasă în funcție de restul nuanțelor din ținută, respectând mereu regula celor trei culori. Dacă, în schimb, dorești alegeri mai sigure, modele oxford, penny loafers sau tassel loafers sunt variantele pe care experții 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐠𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢 le recomandă pentru un stil desăvârșit.