Sari la conținut

Coș

Coșul tău este gol

Vitale Barberis Canonico - Simbolul excelenței italiene din 1663 Consiglieri

Vitale Barberis Canonico - Simbolul excelenței italiene din 1663

𝑉𝑖𝑡𝑎𝑙𝑒 𝐵𝑎𝑟𝑏𝑒𝑟𝑖𝑠 𝐶𝑎𝑛𝑜𝑛𝑖𝑐𝑜 este compania producătoare de țesături cu cea mai bogată tradiție la nivel mondial, cu origini ce datează încă din perioada renascentistă.
În arhivele Vitale Barberis Canonico se află un document păstrat cu mare grijă, denumit “quinternetto delle taglie”, în traducere, “cvintet de mărime ”, ce reprezintă un tabel de măsurare pentru comenzile de țesături timpurii ale acestui producător.
Documentul atestă prima tranzacție sub incinta familiei Barberis Canonico, realizată de către proprietarul Ajmos Barbero pentru Ducele de Savoia.

 

Tranzacția prezenta activitățile întreprinse cu țesăturile dar și procesul de vopsire al lânii, proces ce este reprezentativ până în ziua de astăzi pentru această companie. 

Între anii 1850 și 1880, proprietarii 𝑉𝑖𝑡𝑎𝑙𝑒 𝐵𝑎𝑟𝑏𝑒𝑟𝑖𝑠 𝐶𝑎𝑛𝑜𝑛𝑖𝑐𝑜 au introdus automatizarea aproape în fiecare proces din fabrică, fapt ce a schimbat imaginea și viziunea brandului pentru totdeauna, mărind capacitatea de producție , eficiența, precizia și reducând timpul de realizare al țesăturilor. Înainte că prima mașină să ajungă, în 1868, tot procesul de producție și vopsire era realizat manual sub același acoperiș.

In 1890, Giuseppe Barberis Canonico a introdus si ultimele piese în ceea ce însemna un ciclu complet de producție în fabrica inițială din regiunea Priatrivero, Italia.

Datorită creșterii înfloritoare a vânzărilor, în 1921 familia 𝑉𝑖𝑡𝑎𝑙𝑒 𝐵𝑎𝑟𝑏𝑒𝑟𝑖𝑠 𝐶𝑎𝑛𝑜𝑛𝑖𝑐𝑜 a decis să se dezvolte pentru a răspunde cererii crescute, construind încă două fabrici în regiunea Priatevero care i-a fost casă timp de trei secole. 

Odată cu această decizie prestigiul companiei a crescut, iar asta le-a permis să devină producători nu numai pentru Europa, dar și America, India Britanică și chiar China. 

După finalul celui De-al Doilea Război Mondial, compania și-a concentrat eforturile în inovare, controlul calității și relațiile cu clienții. Dorind să se regăsească în mai toate garderobele bărbaților, 𝑉𝑖𝑡𝑎𝑙𝑒 𝐵𝑎𝑟𝑏𝑒𝑟𝑖𝑠 𝐶𝑎𝑛𝑜𝑛𝑖𝑐𝑜 a devenit furnizorul preferat de țesături pentru ateliere din întreagă lume, de la Napoli până în Saville Row - Londra, devenind un brand similar cu ideea de eleganță și tradiție. 

Atenția la detalii și calitatea extraordinară sunt atribute ce fac țesăturile Vitale Barberis Canonico să fie atât speciale. Întreg procesul de producție a fost întotdeauna atent supervizat, de la selecția materiei prime la țesătura finală de pe rafturile fabricii și ale magazinelor din întreaga lume. 

Procesul începe cu selecția celei mai calitative lâni, lâna australiană merinos, cu cele mai speciale proprietăți, superioară celorlalte materii prime. Această ajunge ulterior în Italia, unde au loc toate etapele succesive de producție, atent monitorizate de familia Barberis.

Primul pas constă în obținerea firului de lână. Odată realizat, acesta este țesut, vopsit și apoi finisat, rezultatul fiind țesături excelente ce se integrează în sistemul de măsurare al celor mai fine materiale. 

În final, țesăturile 𝑉𝑖𝑡𝑎𝑙𝑒 𝐵𝑎𝑟𝑏𝑒𝑟𝑖𝑠 𝐶𝑎𝑛𝑜𝑛𝑖𝑐𝑜 sunt finisate într -o varietate mare de stiluri, fiind faimoase nu doar pentru finețe și confort, dar de altfel și rafinament, elegantă design-ului și culori.



Recent compania a sărbătorit 350 de ani, iar această realizare impresionantă a marcat acceptarea Vitale Barberis Canonico în asociația 𝐿𝑒𝑠 𝐻𝑒𝑛𝑜𝑘𝑖𝑒𝑛𝑠. 

Fondată la Paris în 1981, 𝐿𝑒𝑠 𝐻𝑒𝑛𝑜𝑘𝑖𝑒𝑛𝑠, acceptă printre membri numai familii ce conduc companii cu o istorie mai mare de 200 de ani. Astfel, istoria familiei Barberis este egalată de numai 43 de alte companii la nivel mondial, însă puține sunt cele care se mândresc cu o tradiție așa bogată și prestigioasă cu a acesteia.



Read more

Țesăturile exclusiviste Consiglieri®: Loro Piana | Ermenegildo Zegna | Scabal | Holland & Sherry | Dormeuil Consiglieri
Dormeuil

Țesăturile exclusiviste Consiglieri®: Loro Piana | Ermenegildo Zegna | Scabal | Holland & Sherry | Dormeuil

Selecția Consiglieri® de țesături exclusiviste cuprinde cele mai renumite case la nivel mondial: Loro Piana | Ermenegildo Zegna | Scabal | Holland & Sherry | Dormeuil.

Află mai multe
Special Collection by Loro Piana | Experiența Luxului Personalizat

Special Collection by Loro Piana | Experiența Luxului Personalizat

La 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐠𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢, ne-am dedicat întotdeauna misiunii de a oferi apogeul in domeniul sartorial. Ultimul nostru proiect ridică acest angajament la un nivel fără precedent. Vă prezentăm - 𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍 𝑪𝒐𝒍𝒍𝒆𝒄...

Află mai multe