Sari la conținut

Coș

Coșul tău este gol

Țesăturile exclusiviste Consiglieri®: Loro Piana | Ermenegildo Zegna | Scabal | Holland & Sherry | Dormeuil Consiglieri

Țesăturile exclusiviste Consiglieri®: Loro Piana | Ermenegildo Zegna | Scabal | Holland & Sherry | Dormeuil

Selecția Consiglieri® de țesături exclusiviste cuprinde cele mai renumite case la nivel mondial: Loro Piana | Ermenegildo Zegna | Scabal | Holland & Sherry | Dormeuil.

Loro Piana este o companie italiană specializată în îmbrăcăminte și produse textile exclusiviste, de lux

Brandul este considerat unul dintre cei mai mari procesatori de caşmir şi se mândreşte cu faptul că foloseşte unele dintre cele mai rare materiale pe care lumea le oferă – caşmir de la iezii din China nordică şi Mongolia, Vicuña din Anzi, lână de Merino extra-fină din Australia şi Noua Zeelandă şi fibră de flori de lotus din Myanmar.

În 1924, Pietro Loro Piana a fondat businessul Ing. Loro Piana & C., afacerea care există şi astăzi ca parte a grupului de bunuri de lux LVMH.

Nepotul lui Pietro, Franco, a preluat businessul în 1941, iar după război, acesta a început să îşi câştige reputaţia de furnizor de lână premium şi caşmir pentru industria de fashion haute couture, atât în ţară, cât şi peste hotare. În anii 1970, Sergio şi Pier Luigi Loro Piana au preluat frâiele afacerii, diversificând-o în direcţia bunurilor de lux şi dezvoltând braţul de retail al acesteia.

Compania are trei divizii și anume: divizia de textile – producerea de textile de înaltă calitate, folosind fibre nobile, cum ar fi cașmirul, lâna de vicuña și lâna merinos; divizia de articole de lux de modă – producând și distribuind articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, femei, pantofi și accesorii; divizia de interior – producerea și distribuirea de produse de interior.

În 2013, LVMH Group a achiziționat un pachet de 80% din Loro Piana, devenind acționarul majoritar. În 2017, grupul LVMH a achiziționat încă 5% din acțiuni în companie. 
Din 2022, Loro Piana și-a stabilit sediul la Cortile della Seta din cartierul Brera din Milano.

 

 

Ermenegildo Zegna este un brand celebru de țesături în industria tailoring-ului masculin și și-a început activitatea în 1910 în Trivero – Italia cu visul de a crea cele mai frumoase țesături din lume, iar în momentul de față compania este condusă de a treia generație și continuă să inoveze prin modernitate lumea țesăturilor de lux.

De la începuturi Zegna a avut viziune internațională asupra întregului business de țesături, astfel că punctul prim care a inovat acest brand este obținerea fibrelor naturale de cea mai bună calitate direct din țările de origine, ulterior fiind importate în Italia, prelucrate și lucrate pentru export promovând în același timp brandul Zegna la nivel mondial.

Fondatorul brandului a înțeles că frumusețea mediului natural și bunăstarea oamenilor erau indispensabile pentru o companie care aspiră la succes pe termen lung, iar familia Zegna a păstrat vie ideea prin care calitatea produselor poate înflori doar atunci când există o „cultură a frumuseții”.

Zegna continuă onoarea moștenirii fondatorului prin respectarea a trei principii: stabilirea obiectivelor pe termen lung, menținerea proprietății familiale pentru a asigura continuitatea și se adaptează constant nevoilor consumatorului modern.

 

 

Read more

Costume de mire | Ghidul mirelui 2023 | Ținuta perfectă pentru ceremonie Consiglieri
Black Tie

Ghidul Mirelui 2024: Arta Ținutei Perfecte pentru Ceremonie

Costumul Perfect de Mire: Apogeul Eleganței și Personalizării În ziua nunții, fiecare mire își dorește să strălucească, să fie îmbrăcat într-o manieră care reflectă nu doar importanța evenimentulu...

Află mai multe
Vitale Barberis Canonico - Simbolul excelenței italiene din 1663 Consiglieri
Consiglieri

Vitale Barberis Canonico - Simbolul excelenței italiene din 1663

𝑉𝑖𝑡𝑎𝑙𝑒 𝐵𝑎𝑟𝑏𝑒𝑟𝑖𝑠 𝐶𝑎𝑛𝑜𝑛𝑖𝑐𝑜 este compania producătoare de țesături cu cea mai bogată tradiție la nivel mondial, cu origini ce datează încă din perioada renascentistă. În arhivele Vitale Barberis Cano...

Află mai multe