Sari la conținut

Coș

Coșul tău este gol

Ținute pentru evenimentele de seară Consiglieri
Black Tie

Ținute pentru evenimentele de seară

𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆 rămâne o opțiune atemporală și sigură, un apogeu al eleganței vestimentare pentru ceremonii. 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆  este un cod vestimentar destinat evenimentelor care au loc seara, după orele 18:00. Cu alte cuvinte, este un costum potrivit pentru ceremonii, respectiv petreceri de aniversare sau nunți grandioase. 

Ținuta 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆  - constă într-un costum, de obicei din lână de culoare neagră, cunoscut și sub denumirile de 𝑆𝑚𝑜𝑘𝑖𝑛𝑔 sau 𝑇𝑢𝑥𝑒𝑑𝑜. Dacă vrei să rămâi într-o zonă clasică și elegantă, dar să aduci un element de noutate în ținuta ta, alege pentru sacoul costumului de nuntă o nuanță profundă precum: bleumarin, ivory, verde sau burgundy, în timp ce pantalonii ținutei 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆 rămân mereu negri. 

Sacoul specific acestui tip de costum are reverele satinate, ascuțite sau de tip șal și închidere la un singur nasture, existând însă și varianta la două rânduri de nasturi. 

Pantalonii – este recomandat că aceștia să fie confecționați din același material ca sacoul și să fie mereu negri. Niciodată la  𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆 nu se poartă curea, astfel talia pantalonilor este simplă sau există opțiunea unor catarame reglabile, poziționate în lateral. Ca un ultim detaliu, unii pantaloni de smoking pot avea vipușcă. 

Cămașa – este necesar să se opteze pentru o cămașă albă în cazul evenimentelor 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆. Nu orice cămașă este însă potrivită, recomandarea specialiștilor 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐠𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢 fiind aceea de a purta un model cu plastron. Se poate opta și pentru camașa cu fentă ascunsă sau un model de cămașă cu nasturi negri, aflați la vedere. Manșetele cămășii sunt un alt detaliu important, acestea fiind neapărat duble, pentru butoni. 

Accesoriile – la  𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆 este esențial să se poarte papion din mătase neagră, încununând ținuta cu eleganță. În completarea acestuia, specialiștii 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐠𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢 recomandă ca în buzunarul de la piept al sacoului să fie purtată o batista albă, simplă, din același bumbac cu cel al cămășii. Butonii pentru manșetele cămășii, accesoriile care întregesc ținută unui mire, pot fi argintii sau aurii, la fel ca nuanța verighetelor. 

Pantofii pentru ținuta  𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒊𝒆 trebuie să fie negri, din piele lucioasă sau cu finisaj mat, model Oxford, purtați împreună cu șosete negre din mătase sau bumbac fin, lungi până aproape de genunchi. 

 

Read more

Ținute pentru evenimentele de zi Consiglieri
tinute botez

Ținute pentru evenimentele de zi

Pentru evenimentele importante ce au loc în timpul zilei, nuntă sau cununie în aer liber, ori într-o locație mai puțin formală, recomandarea specialiștilor 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐠𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢 este ca în primul rând să ale...

Află mai multe
Ghidul mirelui 2023 | Ținuta perfectă pentru ceremonie Consiglieri
Black Tie

Ghidul mirelui 2023 | Ținuta perfectă pentru ceremonie

Dacă ești în căutarea unui 𝐜𝐨𝐬𝐭𝐮𝐦 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐫𝐞, un 𝐬𝐦𝐨𝐤𝐢𝐧𝐠 pentru o 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐦𝐨𝐧𝐢𝐞 sau pentru un alt eveniment special, cunoscând aceste reguli de stil îți vei asigura cea mai bună imagine vestimentară! Pent...

Află mai multe